Een nieuw verhaal in de vleesindustrie waar we met De Laet & Van Haver deel vanuit maken. Als exclusief verdeler in België brengen we dit nieuw concept naar consumenten en bedrijven.

Carima is een selectie van rundvlees afkomstig uit Italië, de selectie wordt gebaseerd op enkele onmiskenbare criteria:

  • Typologie van het rund
  • Bevleesdheid
  • Marmeringsscore

Zoals bij al onze andere rassen werken we uitsluitend met vrouwelijke runderen die al één tot maximaal drie keer gekalfd hebben. Door dit proces maakt een rund eigenlijk nieuw vlees aan. Carima is steeds afkomstig van Italiaanse of Europese runderen.


Marmeringsscore

De marmeringsscore is een belangrijke factor bij de selectie van Carima. Afhankelijk hiervan gaan de runderen opgedeeld worden in drie verschillende klasse. Ze kijken hierbij naar de hoeveelheid en ook de verdeling van de vetmarmering. Wat is vetmarmering? Dat is het intramusculair vet dat je in runderen terugvindt, dit zorgt voor die marmeren structuur doorheen het vlees.

UNIQUE (marmeringsscore 10 tot 12)

Deze zeer beperkte selectie behoort tot de topkwaliteit door hun buitengewoon sterke vetdooradering. Dit zorgt voor een uitzonderlijk rijke smaak. Heerlijk mals en sappig.

RARE (marmeringsscore 7 tot 9)

Dit rundvlees heeft een sterke vetdooradering wat zich vertaalt in de romige structuur. Deze vetdooradering geeft het vlees bovendien een zachte en sappige kwaliteit.

SUPERIOR (marmeringsscore 4 tot 5)

Het rundvlees heeft een zachte textuur die een typische maar verrukkelijke smaak oplevert. Het vlees heeft een mooie vetdooradering.


Wil je graag meer informatie over Carima, kan je steeds onze vertegenwoordiger contacteren:

sa***@de*************.com

+32 484 90 41 87