Het is geen geheim dat we bij De Laet & Van Haver een grote liefde hebben voor Italië en hun slagersambacht. Zo ontwikkelde we al heel wat producten op basis van het Italiaans vakmanschap. 

BONTÀ

Onze grootste trots is Bontà, hierbij combineren we Belgisch kwaliteitsvlees met alles wat Italië te bieden heeft. Het 100% Vlaemsche Duroc varken brengt door de combinatie van gezonde voeding, verse lucht en vrije leefomgeving, vlees van uitzonderlijke kwaliteit voort. Het varken kenmerkt zich bovendien door de hoge mate van intramusculaire vetten en wordt geselecteerd op karakter, groei, gezondheid en vleeskwaliteit. Al deze factoren dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van deze Duroc ham. 

Enkele jaren geleden kwam bij ons het idee om de hammen van dit varken te laten drogen in de licht glooiende Apennijnse heuvels rond Parma, Noord-Italië. Hier worden ze volgens strikt gereglementeerde procedures 14 of 24 maanden gedroogd. De expertise van de vakmensen in Italië in combinatie met de uitzonderlijke kwaliteit van het Duroc varken resulteert in een gedroogde ham die uitblinkt in zijn categorie. Een zoete, bijzondere aangename aromatische smaak. 


GUANCIALE

Op onze guanciale mogen we en zijn we bijzonder trots. Deze ambachtelijk charcuterie wordt nog volledig volgens de traditionele Italiaanse methode gemaakt. Het keelspek wordt ingewreven met zout, peper, knoflook en Italiaanse kruiden en vervolgens weken gedroogd op een afgestemde temperatuur en luchtvochtigheid. Gebruik dit authentiek product in een carbonara, amatriciana of als cold cut op een charcuteriebordje. 


PORCHETTA

We steken onze liefde voor Italiaanse charcuterie niet onder stoelen of banken. Dit ambachtelijk product laken we dan ook met veel passie volledig met de hand. We ontbenen een varkensmiddel en wrijven deze in met zout, zwarte peper, knoflook en rozemarijn. Vervolgens rollen we het vlees op en binden we het samen met een touw. We laten het vlees dan 24 uur traag garen zodat de aroma’s zich mooi doorheen het vlees kunnen verdelen. Het resultaat is een fantastisch product dat zich uitstekend leent tussen een boterham of op een charcuterieplankje. In de zomer raden we aan een dik stuk op de grill te bakken.