Over ons

Het verhaal van Luc De Laet & Peggy Van Haver is er een van goesting, hard werken en een ferme portie gezonde ambitie. In 1992 begon het verhaal. Wat begon met een kleine beenhouwerij in Hove is uitgegroeid tot meer, véél meer: een slagerij op een nieuwe locatie in Hove, een restaurant Butcher’s Dining naast Butcher’s Store Hove, een groothandel Butcher’s Craft in Aartselaar, een tweede beenhouwerij Butcher’s Store Antwerp City Brewery in de Antwerpse stadsbrouwerij en een derde store Butcher’s Store Antwerp City South op ‘t Zuid in Antwerpen.

Onze missie: “Onze familiale liefde voor het ambacht en het vlees doordacht, passioneel en innovatief aanwenden om vleesliefhebbers een uitzonderlijke en zo bewust mogelijke smaakbeleving te garanderen.”

Vleeshouwen en verwerken is een eeuwenoud ambacht. Tot op vandaag spelen die aloude ambachtelijke tradities een belangrijke rol voor een kwaliteitsvolle en gezonde smaakbeleving die De Laet & Van Haver naar buiten wil brengen. De Laet & Van Haver maakt ambachtelijke producten van weleer met de technologie van vandaag.

De opkomst van de culinaire cultuur en de evolutie naar steeds meer duurzaamheid zorgt ervoor dat de slager van vandaag tegelijk artiest en vernieuwer is. Creativiteit, innovatie en duurzaamheid gaan hand in hand. Vlees wordt verwerkt “from nose to tail”.

Door de massaconsumptie ontstaat er veelal een tendens van “smaakvervlakking”. De Laet & Van Haver strijdt vanuit elke vezel tegen die vervlakking en zet kwaliteit boven kwantiteit.

Onze visie: Minder maar beter. Als het op voeding aankomt, geloven wij in een wereld waarin smaak altijd boven rendement staat. Om dat te bereiken, moeten we weliswaar samen onze schouders zetten onder een voedingsketen waarin vlees wordt gekweekt met respect voor de planeet, die hand in hand gaat met een vurige liefde voor het ambachtelijk karakter en met de focus op het algemeen welzijn voor mens én dier.

Blijf op de hoogte en volg ons op Instagram!

X